Εύκολες συνταγές

Συνταγή φρέσκων πικάντικων μπισκότων με ελιές

Συνταγή για φρέσκα πικάντικα μπισκότα με ελιές

Σχετικά με τη συνταγή

Αφεθείτε στις απολαυστικές γεύσεις των φρέσκων πικάντικων μπισκότων με ελιές! Αυτή η μοναδική συνταγή συνδυάζει την τραγανότητα των παραδοσιακών μπισκότων με μια πικάντικη πινελιά και την αλμυρή καλοσύνη των ελιών. Αυτά τα μπισκότα είναι τέλεια για όσους λαχταρούν λίγη ζέστη στα σνακ τους. Ο συνδυασμός μπαχαρικών και ελιών δημιουργεί ένα δελεαστικό γευστικό προφίλ που θα αφήσει τους γευστικούς σας να λαχταρούν για περισσότερα. Είτε τα απολαμβάνετε μόνο τους είτε τα συνδυάζετε με ένα φλιτζάνι τσάι ή καφέ, αυτά τα μπισκότα είναι βέβαιο ότι θα εντυπωσιάσουν την οικογένεια και τους φίλους σας.

Συστατικά

<πίνακας>

Ξηρά συστατικά
Υγρά συστατικά
Μίξεις

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 αυγά
1/2 φλιτζάνι πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένες

1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα

1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός

1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρου πιπέρι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο ​​​​μαϊντανό

1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά της σούπας ξύσμα λεμονιού

1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να ετοιμάσετε αυτήν την απολαυστική συνταγή, θα γίνει τα ακόλουθα στοιχεία:
– Μπολ ανάμειξης
– Μεζούρες και κουτάλια
– Χτύπημα ή ηλεκτρικό μίξερ
– Σπάτουλα
– Ταψί
– Περγαμηνόχαρτο
– Μαχαίρι ή κόφτης πίτσας

Συλλέξτε τα ξηρά συστατικά όπως αλεύρι για τις χρήσεις, μπέικιν πάουντερ, αλάτι, μαύρο πιπέρι, πάπρικα και πιπέρι καγιέν. Για τα υγρά συστατικά, θα γίνει αυγά, ελαιόλαδο, κρυσταλλική ζάχαρη, εκχύλισμα βανίλιας και ξύσμα λεμονιού. Μην ξεχνάτε τα μείγματα: πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκο ​​βασιλικό και φρέσκο ​​μαϊντανό. Με αυτά τα εργαλεία και τα συστατικά στη διάθεσή σας, είστε έτοιμοι να ξεκινήσετε μια γαστρονομική περιπέτεια!

Προετοιμασία

Βήμα 1: Προθερμάνετε το φούρνο

Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 350°F (175°C) και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.

Βήμα 2: Ανακατέψτε τα ξηρά συστατικά

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι, το μαύρο πιπέρι, την πάπρικα και το πιπέρι καγιέν. Τα χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

Βήμα 3: Χτυπήστε τα υγρά συστατικά

Σε ένα άλλο μπολ, χτυπήστε τα αυγά, το ελαιόλαδο, την κρυσταλλική ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να γίνουν ένα λείο μείγμα.

Βήμα 4: Συνδυάστε υγρά και ξηρά συστατικά

Προσθέστε σταδιακά το υγρό μείγμα στα στεγνά υλικά, ανακατεύοντας με μια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη. Διπλώστε μέσα τις ψιλοκομμένες πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι, τριμμένη παρμεζάνα, φρέσκο ​​βασιλικό και φρέσκο ​​μαϊντανό.

Βήμα 5: Δώστε σχήμα στη ζύμη

Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια ελαφριά αλευρωμένη επιφάνεια και τη χωρίζουμε σε δύο ίσα μέρη. Διαμορφώστε κάθε μερίδα σε ένα κούτσουρο, μήκους περίπου 12 ιντσών και πλάτους 3 ιντσών. Το είδα τους κορμούς στο έτοιμο ταψί, αφήνοντας λίγο χώρο μεταξύ τους.

Βήμα 6: Ψήστε και κόψτε σε φέτες

Ψήνετε τα κούτσουρα στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι ή ένα κόφτη πίτσας, κόψτε τα κούτσουρα διαγώνια σε κομμάτια πάχους 1 ίντσας. Το όψε τα μπισκότα ξανά στο ταψί, με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.

Βήμα 7: Ψήστε ξανά

Επιστρέφετε τα μπισκότα στο φούρνο και τα ψήνετε για άλλα 15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τραγανά και στεγνά. Τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κρυώσουν εντελώς σε σχάρα. Τα μπισκότα θα σφίξουν καθώς κρυώνουν, δίνοντάς τους την τέλεια υφή.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας για αυτή τη συνταγή για φρέσκα πικάντικα μπισκότα με ελιές είναι περίπου 30 λεπτά. Αυτό περιλαμβάνει τη συλλογή των συστατικών, την ανάμειξη της ζύμης, τη διαμόρφωση της σε κορμούς και το ψήσιμο. Ο συνολικός χρόνος ψησίματος είναι περίπου 40 λεπτά, με επιπλέον χρόνο ψύξης περίπου 10 λεπτά. Έτσι, σε περίπου μία ώρα, μπορείτε να έχετε μια παρτίδα νόστιμα μπισκότα έτοιμα για απόλαυση!

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

– Φροντίστε να ψιλοκόψετε τις ελιές, τον βασιλικό και τον μαϊντανό, ώστε να μην ομοιόμορφα σε όλο το μπισκότο.
– Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε ελιές χωρίς κουκούτσι για να αποφύγετε τυχόν χρήστες εκπλήξεις ενώ απολαμβάνετε τα μπισκότα σας.
– Όταν αναμειγνύετε τα υγρά και τα ξηρά συστατικά, αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη για να μην γίνουν σκληρά τα μπισκότα. Απλώς ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί η ζύμη.
– Μετά το πρώτο ψήσιμο, αφήστε τα κούτσουρα να κρυώσουν λίγο πριν τα φέτες για να ψάξετε καθαρές τομές χωρίς να θρυμματιστούν.
– Για δεύτερη μέγιστη τραγανότητα, συνίσταται να ψήσετε τα κομμένα μπισκότα για φορά σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Αυτό στην απομάκρυνση της κλασικής υγρασίας που τους δίνει την υφή μπισκότων.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

<πίνακας>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
180

Συνολικό Λίπος
11g

Κορεσμένα λιπαρά
2g

Χοληστερόλη
25 mg

Νάτριο
200 mg

Συνολικοί υδατάνθρακες
17 g

Διαιτητικές ίνες
1g

Ολικά σάκχαρα
5 g

Πρωτεΐνη
3g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Σερβίρετε αυτά τα φρέσκα πικάντικα μπισκότα με ελιές σε μια όμορφη πιατέλα ή τυλιγμένα ξεχωριστά σε λαδόκολλα. Αποτελούν μια μοναδική και νόστιμη απόλαυση κατά τη διάρκεια του τσαγιού, των διαλειμμάτων για καφέ ή ως απόλαυση μετά το δείπνο. Για μια επιπλέον πινελιά, μπορείτε να τα πασπαλίσετε με τη ζάχαρη άχνη ή να τα περιγράψετε με λιωμένη σοκολάτα.

για να βελτιώσετε την εμπειρία, μπορείτε να συνδυάσετε τα μπισκότα με μερικές συμπληρωματικές εναλλακτικές:

  • Ένα φλιτζάνι εσπρέσο ή το αγαπημένο σας ζεστό ρόφημα
  • Μια επιλογή τυριών, όπως γκούντα ή κατσικίσιο τυρί
  • Πικάντικο μέλι ή κονσέρβες φρούτων για πρόσθετη γλυκύτητα και αντίθεση γεύσεων

Ο συνδυασμός των πικάντικων μπισκότων, των αλμυρών ελιών και αυτών των πλευρικών εναλλακτικών θα δημιουργήσει ένα απολαυστικό γαστρονομικό ταξίδι για τις αισθήσεις σας.

Συνθήκες αποθήκευσης

Για να διατηρήσετε τη φρεσκάδα και την τραγανότητα των φρέσκων πικάντικων μπισκότων με ελιές, αποθηκεύστε τα σε αεροστεγές δοχείο σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορούν να διαρκέσουν έως και δύο εβδομάδες. Εάν ζείτε σε υγρό κλίμα, μπορείτε να θέλετε να τυλίξετε ξεχωριστά κάθε μπισκότο σε πλαστική μεμβράνη πριν τοποθετήσετε στο δοχείο για να αποτρέψετε την απορρόφηση της υγρασίας.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που διαφήμιση

Η συνταγή για φρέσκα πικάντικα μπισκότα με ελιές προσφέρει πολλά για την υγεία από τα συστατικά του:
– Οι ελιές είναι πλούσιες σε υγιή μονοακόρεστα λιπαρά και αντιοξειδωτικά που υποστηρίζουν την υγεία της καρδιάς.
– Βότανα όπως ο βασιλικός και ο μαιντανός παρέχουν απαραίτητα μικροθρεπτικά συστατικά που μπορούν να συμβάλουν στην υγεία του πεπτικού συστήματος.
– Το ελαιόλαδο είναι πηγή καλών λιπών και συνδέεται με πολλά για την υγεία, συμπεριλαμβανομένης της μείωσης της φλεγμονής και της βελτίωσης των επιπέδων χοληστερόλης.

Ενώ τα μπισκότα συνήθως απολαμβάνονται με μέτρο λόγω της περιεκτικότητάς τους σε θερμίδες, αυτή η συνταγή περιλαμβάνει υγιεινά συστατικά που μπορούν να αποτελέσουν μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Για όσους απολαμβάνουν αλμυρές ανατροπές σε παραδοσιακές συνταγές, ίσως σας αρέσουν επίσης:
– Αλμυρή παρμεζάνα και μπισκότα λιαστή ντομάτα
– Spicy Cheddar και Jalapeño Scones
– Κρακέρ δεντρολίβανου και θαλασσινού αλατιού

Αυτοί οι συνταγές προσφέρουν μοναδικούς συνδυασμούς γεύσεων και υφές που σίγουρα θα εντυπωσιάσουν τους γευστικούς σας καλούς.

Φαγητό

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button