Εύκολες συνταγές

Πολλή συνταγή για cheesecake

Σχετικά με τη συνταγή

Αποδεθείτε στις θεϊκές γεύσεις της συνταγής μας “Πολλά Cheesecake”! Αυτό το απολαυστικό επιδόρπιο είναι ένας παραδεισένιος συνδυασμός κρεμώδους, βελούδινου cheesecake και τραγανής κρούστας Graham cracker. Είναι η τέλεια απόλαυση για κάθε περίσταση, είτε διοργανώνετε ένα δείπνο είτε απλά λαχταράτε κάτι γλυκό.

Συστατικά

<πίνακας>
<κεφάλι>

Συστατικό
Ποσότητα

τυρί κρέμα
500 g

Ζάχαρη
1 φλιτζάνι

Αυγά
3

Ξινή κρέμα
1 φλιτζάνι

Εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού

Αλεύρι
2 κουταλιές της σούπας

Crackers Graham
200 g

Βούτυρο
100 g

Εργαλεία και συστατικά που θα χρησιμοποιηθούν για τη συνταγή

Για να δημιουργήσετε αυτό το υπέροχο “Lots of Cheesecake”, θα χρειαστείτε μερικά απαραίτητα εργαλεία και συστατικά. Συγκεντρώστε ένα μπολ ανάμειξης, ένα ηλεκτρικό μίξερ, ένα ταψί με ελατήριο, έναν επεξεργαστή τροφίμων (ή έναν πλάστη), μεζούρες και κουτάλια, μια σπάτουλα και αλουμινόχαρτο. Βεβαιωθείτε ότι το τυρί κρέμα, η ζάχαρη, τα αυγά, η κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλεύρι, τα κράκερ Graham και το βούτυρο είναι άμεσα διαθέσιμα.

Προετοιμασία

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 325°F (160°C).
  2. Θρυμματίστε τα κράκερ Graham σε ψίχουλα χρησιμοποιώντας έναν επεξεργαστή τροφίμων ή τοποθετώντας τα σε μια επανασφραγιζόμενη σακούλα και συνθλίβοντάς τα με έναν πλάστη.
  3. Λιώστε το βούτυρο και ανακατέψτε το με τα τρίμματα κράκερ Graham μέχρι να ενωθούν καλά.
  4. Πιέστε το μείγμα σταθερά στον πάτο ενός λαδωμένου ταψιού 9 ιντσών (23 εκ.), σχηματίζοντας μια ομοιόμορφη κρούστα.
  5. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  6. Προσθέστε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας καλά μετά από κάθε προσθήκη.
  7. Ανακατεύουμε την κρέμα γάλακτος, το εκχύλισμα βανίλιας και το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθούν πλήρως.
  8. Ρίξτε το κουρκούτι για cheesecake πάνω από την έτοιμη κρούστα στο ταψί με ελατήριο.
  9. Τοποθετήστε το ταψί σε ένα ταψί και καλύψτε το χαλαρά με αλουμινόχαρτο.
  10. Ψήνετε για περίπου 60-70 λεπτά ή μέχρι να σταθεροποιηθεί το κέντρο αλλά να είναι ελαφρώς τρεμάμενο.
  11. Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε το cheesecake να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  12. Μόλις κρυώσει, βάλτε το στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα πριν το σερβίρετε.

Χρόνος προετοιμασίας

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτής της νόστιμης συνταγής “Πολύ Cheesecake” είναι περίπου 30 λεπτά. Ωστόσο, λάβετε υπόψη ότι το cheesecake απαιτεί επιπλέον χρόνο ψύξης τουλάχιστον 4 ωρών ή κατά τη διάρκεια της νύχτας, οπότε προγραμματίστε ανάλογα.

Προτάσεις αλλαγής συστατικών για vegans

Για τους vegan φίλους μας, έχουμε μερικές προτάσεις αλλαγής συστατικών για να μετατρέψουμε αυτή τη συνταγή “Lots of Cheesecake” σε ένα απολαυστικό επιδόρπιο φιλικό προς τους vegan. Αντί για τυρί κρέμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε vegan τυρί κρέμα ή κρέμα κάσιους ως υποκατάστατο. Αντικαταστήστε τα αυγά με ένα μείγμα λιναρόσπορου ή chia (1 κουταλιά της σούπας αλεσμένο λιναρόσπορο ή σπόρους chia αναμεμειγμένο με 3 κουταλιές της σούπας νερό ισούται με 1 αυγό). Ανταλλάξτε την ξινή κρέμα με κρέμα καρύδας ή γιαούρτι καρύδας. Βεβαιωθείτε ότι τα κράκερ Graham και το βούτυρο που χρησιμοποιούνται στην κρούστα είναι εναλλακτικές λύσεις φιλικές προς τους vegan.

Συμβουλές για την προετοιμασία της συνταγής, πώς να μαγειρέψετε

👨‍🍳 Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να διασφαλίσετε ότι το “Lots of Cheesecake” σας βγαίνει τέλεια:

  1. Βεβαιωθείτε ότι όλα τα υλικά, ειδικά το τυρί κρέμα, είναι σε θερμοκρασία δωματίου πριν ξεκινήσετε. Αυτό βοηθά στην επίτευξη πιο λείας ζύμης.
  2. Αποφύγετε την υπερβολική ανάμειξη της ζύμης μόλις προστεθεί το αλεύρι. Η υπερβολική ανάμειξη μπορεί να οδηγήσει σε ένα πυκνό cheesecake.
  3. Για να αποφύγετε ρωγμές στην επιφάνεια του cheesecake, ψήστε το σε λουτρό νερού. Τυλίξτε τον πάτο του ταψιού με ελατήριο σφιχτά με αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε το σε ένα μεγαλύτερο ταψί γεμάτο με ζεστό νερό.
  4. Όταν τελειώσει ο χρόνος ψησίματος, σβήστε τον φούρνο αλλά αφήστε το cheesecake μέσα με την πόρτα ελαφρώς μισάνοιχτη για περίπου μία ώρα. Αυτή η σταδιακή ψύξη βοηθά στην ελαχιστοποίηση των ρωγμών.
  5. Πριν το σερβίρετε, περάστε ένα μαχαίρι γύρω από την άκρη του ταψιού με ελατήριο για να χαλαρώσει το cheesecake και αφαιρέστε τα πλαϊνά του τηγανιού προσεκτικά.

Διατροφικές αξίες ανά μερίδα

Ακολουθεί μια ανάλυση των κατά προσέγγιση θρεπτικών αξιών ανά μερίδα (με βάση 12 μερίδες):

<πίνακας>
<κεφάλι>

Θρεπτικό
Ποσό ανά μερίδα

Θερμίδες
450

Πρωτεΐνη
8g

Υδατάνθρακες
35 g

Παχιά
30 g

Ίνα
1g

Ζάχαρη
25 g

Απαιτήσεις υπηρεσιών και παρουσίασης, πλευρικές εναλλακτικές που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Για να αναβαθμίσετε την παρουσίαση του “Lots of Cheesecake”, μπορείτε να διακοσμήσετε την κορυφή με φρέσκα μούρα, όπως φράουλες, σμέουρα ή βατόμουρα. Πασπαλίστε ελαφρά με ζάχαρη άχνη για μια επιπλέον γλυκύτητα. Σερβίρετε κάθε φέτα με μια κούκλα σαντιγί ή μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι αν θέλετε. Μπορείτε επίσης να γαρνίρετε με φύλλα μέντας για έντονο χρώμα.

Συνθήκες αποθήκευσης

Αφού απολαύσετε μια φέτα (ή δύο) από αυτό το υπέροχο cheesecake, φυλάξτε τα υπολείμματα στο ψυγείο. Σκεπάζουμε καλά το cheesecake με πλαστική μεμβράνη ή το μεταφέρουμε σε αεροστεγές δοχείο. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και 5 ημέρες. Το Cheesecake μπορεί επίσης να καταψυχθεί για μακροχρόνια αποθήκευση. Τυλίξτε μεμονωμένες φέτες ή ολόκληρο το κέικ σε πλαστική μεμβράνη και αλουμινόχαρτο πριν τις βάλετε στην κατάψυξη. Το κατεψυγμένο cheesecake μπορεί να διατηρηθεί έως και 2-3 μήνες.

Οφέλη για την υγεία των συστατικών που χρησιμοποιούνται

Η συνταγή “Lots of Cheesecake” περιλαμβάνει πολλά συστατικά που προσφέρουν οφέλη για την υγεία. Το τυρί κρέμα είναι πηγή ασβεστίου, πρωτεΐνης και βιταμίνης Α. Τα αυγά παρέχουν πρωτεΐνη υψηλής ποιότητας και βασικές βιταμίνες και μέταλλα. Η κρέμα γάλακτος περιέχει ευεργετικά προβιοτικά και προσθέτει μια πικάντικη γεύση. Το εκχύλισμα βανίλιας προσθέτει μια πινελιά ζεστασιάς και μπορεί να έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Τα κράκερ Graham μπορούν να είναι μια καλή πηγή φυτικών ινών εάν χρησιμοποιούνται εκδόσεις ολικής αλέσεως. Ωστόσο, ενώ αυτό το επιδόρπιο είναι νόστιμο, είναι σημαντικό να το απολαμβάνετε με μέτρο ως μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.

Παρόμοιες συνταγές

Αν σας άρεσε η συνταγή μας “Πολλά Cheesecake”, μπορείτε επίσης να απολαύσετε αυτές τις υπέροχες παραλλαγές cheesecake:

  • Κλασικό τσιζκέικ Νέας Υόρκης
  • Cheesecake από μάρμαρο σοκολάτας
  • Cheesecake Raspberry Swirl
  • Cheesecake κολοκύθας με κρούστα πεκάν

Μπορείτε να εξερευνήσετε αυτές τις συνταγές και να επεκτείνετε το ρεπερτόριό σας για cheesecake!

Πηγές τροφίμων Έμπνευση για τη συνταγή

Αυτή η λαχταριστή συνταγή “Lots of Cheesecake” αντλεί έμπνευση από διάσημους σεφ ζαχαροπλαστικής όπως η Dominique Ansel και η Martha Stewart. Η τεχνογνωσία και η δημιουργικότητά τους έχουν επηρεάσει αμέτρητους λάτρεις των γλυκών σε όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και εμάς! Ελπίζουμε ότι η ερμηνεία μας σε αυτήν την κλασική συνταγή cheesecake φέρνει μια νότα από τη μαγειρική τους μαγεία στην κουζίνα σας. Καλό ψήσιμο! 🍰

Related Articles

Αφήστε μια απάντηση

Back to top button